fbpx 818667305369053

Werkt hypnose altijd?

Werkt hypnose bij iedereen?

Hypnose is een ontspannen staat van trance waarin je sterk gefocust bent op innerlijke ervaringen. In hypnose is het makkelijker om contact te maken met je onbewuste mind. In je onbewuste liggen alle ervaringen en de daaraan gekoppelde emotionele reakties opgeslagen. Ruim 95% van je gedrag doe je onbewust. Daarom is het zeer effectief om samen te werken met je onbewuste mind als je belemmeringen of beperkende overtuigingen wilt oplossen. Werkt hypnose altijd?

Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Het is vergelijkbaar met ‘ergens helemaal in op gaan’ of ‘de wereld om je heen even vergeten’. Ook de wetenschap erkent hypnotherapie de laatste decennia steeds vaker als volwaardige therapeutische behandelmethode.

Doordat hypnose een natuurlijke toestand is voor elk mens kan je ervan uitgaan dat iedereen in hypnose gebracht kan worden. Een getrainde hypnotherapeut is in staat om minimaal 95% van de cliënten in hypnose kan brengen.  Voorwaarde hiervoor is dat de cliënt daadwerkelijk zelf in hypnose wil gaan. 

Samenwerking

Werkt hypnose altijd? De hypnotherapeut begeleidt de cliënt in de hypnotherapie sessie om de gewenste verandering te maken. Het is daarvoor belangrijk dat de cliënt zich veilig voelt bij de hypnotherapeut. De mooiste veranderingen worden gemaakt  bij een goede samenwerking tussen de cliënt en de hypnotherapeut. De cliënt lost zijn of haar probleem namelijk zelf op onder begeleiding van de hypnotherapeut.

Wat is hypnose?

Hypnose is een compleet natuurlijke staat. Meerdere keren per dag ben je al in een lichte staat van hypnose. Bijvoorbeeld wanneer je even helemaal ‘in je eigen wereld’ bent? Dan hoor je even niets en niemand om je heen en ga je helemaal op in waar je mee bezig bent. 

Hypnose op zichzelf is geen therapie. De hypnotherapeut zet het fenomeen hypnose intijdens de therapeutische sessie. 

Kom uit hypnose!

Alles wat je gelooft of op focust is ook een vorm van hypnose. Je brein zoekt daar namelijk continu bevestiging voor. Bijvoorbeeld: veel vrouwen die graag zwanger willen worden zien ineens overal zwangere vrouwen. Stel dat jij over jezelf zou geloven dat je iets niet kan, dan kan je het ook niet. Ook daar bevestigt je brein je telkens in maar dat doe je zelf, alleen onbewust. Een hypnotherapeut helpt je dus eigenlijk ook om uit jouw (ongewenste) hypnose te komen.

Wanneer werkt hypnose niet?

Hypnotherapie wordt gezien als volwaardige behandelwijze voor uiteeinlopende klachten. Een behoorlijk aantal klachten die in eerste instantie lichamelijk lijken, hebben een psychosomatische oorzaak. Deze klachten kunnen aanzienlijk verminderen of effectief worden opgelost met hypnotherapie.

Hypnotherapie werkt voor alle klachten die je ‘doet’. Klinkt dat vaag? Ik leg het je uit zodat je begrijpt waarom en wanneer hypnotherapie werkt. 

Iets dat je ‘hebt’ kan worden verholpen door een chirurg. Bijvoorbeeld door iets weg te halen uit je lichaam of juist te repareren. Stel je hebt een verbrijzeld been dan kan een chirurg dat met een operatie verhelpen. Een hypnotherapeut kan jou daar niet mee helpen. 

Maar waar in je lichaam zit bijvoorbeeld verslaving? Of een eetprobleem? Waar zit angst of een allergie? En kan je in je lichaam aanwijzen waar je burn-out zit? Nee, precies dat lukt niet. In de hypnotherapie gaan we daarom uit van iets dat je ‘doet’ in plaats van dat je het ‘hebt’. En dat is goed nieuws, want als je het ‘doet’ kan je ook leren om te stoppen met dat te doen. Een hypnotherapeut kan jou helpen om gedrag te veranderen van dingen die je (meestal onbewust) doet. 

Overigens gaat het hier niet over schuld. Het gaat over oorzaak en gevolg waardoor een situatie is ontstaan. Door jouw emoties bij de situatie ontstaat het probleem. Veel dingen die nu een probleem zijn waren namelijk eerst een oplossing. Stel dat je vroeger een broetje had dat veel in het ziekenhuis lag. Dan heb jij misschien wel geleerd om je ouders niet ‘tot last’ te zijn omdat je broertje al zoveel aandacht vroeg. Het gevolg van jouw oplossing om je ouders te ontzien is vandaag de dag dat jij jezelf geleerd hebt om niet gezien en niet gehoord te worden. En dat kan je in je dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten.

 Samengevat: hypnose werkt voor alle lichamelijke en mentale klachten met een psychosomatische achtergrond. 

Werkt hypnose altijd

Kan iedereen in hypnose gaan?

Hypnose is een volledig natuurlijke staat en bestaat al zo lang als de menselijke geest. De hypnotherapeut begeleidt de cliënt om in een staat van hypnose te komen. Deze staat wordt ook wel trance genoemd.

Angst is een grote tegenstander van hypnose. Als je bang bent om in hypnose te gaan of je wilt het echt niet, dan gebeurt het ook niet.

In de praktijk blijkt echter dat ruim 95% van de mensen in hypnose kunnen gaan. 

De mate waarin je je openstelt voor hypnose kan invloed hebben op hoe gevoelig je bent voor hypnose. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je hypnotherapeut en dat je vertrouwen hebt in het proces. Hoe meer ontspannen je je voelt, hoe dieper je in de hypnotische trance kan gaan. 

 

 

Wat is er nog meer mogelijk?

Ben je op zoek naar rust in je hoofd en in je lijf? Wil je bijvoorbeeld gewicht verliezen of stoppen met roken? Loop je rond met gevoelens van angst of ervaar je slapeloosheid? Zou je graag wat steviger in je schoenen willen staan, stress willen loslaten of je zelfbeeld en zelfvertrouwen willen versterken? 

Wil jij ervaren welke krachtige veranderingen jij kan doormaken met behulp van hypnotherapie? Ben jij bereid de verantwoording te nemen voor het oplossen van jouw probleem? Dan gaan we samen aan de slag. Gun het jezelf om jouw innerlijke engel de vleugels te laten uitslaan. Het leven is zoveel mooier als je je vrij voelt!

Ik geef 1 op 1 hypnotherapie zowel live in mijn praktijk sessies als online via videobellen. Beide vormen zijn even effectief. Laten we even overleggen wat voor jou het fijnste werkt!

Hier vind je informatie over mijn werkwijze en tarieven