fbpx 818667305369053

Wat doe jij aan natuurlijke zelfzorg?

Hoe reageer jij als je last hebt van ongemak? Bijvoorbeeld als je zenuwachtig bent voor een spannend gesprek? Of wanneer je je ondersteboven niest van de hooikoorts? Wat doe je als je kind last heeft van buikpijn of bang is in het donker? En hoe versterk je je immuunsysteem als je een flinke verkoudheid voelt aankomen?  Hoe zou het zijn als je je lichaam ondersteunt bij het zelfherstellend vermogen dat het van nature al bezit?

Natuurlijke zelfzorg

Hoe zou het zijn als je je lichaam op een natuurlijke manier preventief kan verzorgen en ook ondersteunen bij ongemakken? Hoe zou het zijn als je je lichaam 100% pure, natuurlijke zelfzorg kan geven dat een krachtige werking heeft? En dat je cellen van binnenuit jouw lichaam kunnen helpen genezen of je klachten verlichten?

Welke gezondheidsproblemen ervaar jij zelf of heb je in je gezin? Wat voor gezondheidsdoelen of wensen hebben jullie? En sta je open om meer te weten te komen over natuurlijke oplossingen en natuurlijke zelfzorg?

Zelf maakte ik een aantal jaren geleden kennis met natuurlijke zelfzorg in de vorm van essentiële olie. Sindsdien ben ik een enthousiaste gebruiker hiervan en ik gebruik het echt voor van alles. Voor pijntjes, littekens, ik maak er muggenspray/ deo/ gezichtscreme mee, behandel voetschimmel, bij spierpijn, om te ontspannen en zelf voor de schoonmaak in huis. Ik vertel je graag hoe dat zo gekomen is. Maar eerst even een stukje achtergrond informatie. Bare with me….

Lichaam genezen of symptomen onderdrukken

Medicijnen die geproduceerd zijn door de farmaceutische industrie genezen niet, ze onderdrukken symptomen. Veel van deze medicijnen hebben bijwerkingen. Waardoor je dan soms weer een aanvullend middel moet slikken, tegen de bijwerkingen. Wanneer je bijvoorbeeld met hooikoorts naar de huisarts gaat, is de kans groot dat je thuiskomt met antihistamine. Gemaakt in een laboratorium en geproduceerd in een fabriek. Maar de onderliggende oorzaak van je klacht is daarmee niet aangepakt. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt niet aangesproken. Daarmee ontneem je jezelf de kans op natuurlijke zelfzorg.

Reguliere geneeskunde vs. alternatieve zorg

In zijn boek ‘OERsterk’ schrijft Richard de Leth, drs. geneeskunde’ dat de benamingen ‘reguliere geneeskunde’ en ‘alternatieve zorg’ eigenlijk helemaal niet kloppen. Want de mens IS natuur. Je lichaam is opgebouwd uit cellen en je lichaam functioneert als een natuurlijk systeem. Reguliere geneeskunde is gebaseerd op behandeling met chemische middelen. Want dat is wat farmaceutische medicatie zijn: chemische middelen die niet genezen, maar onderdrukken. 

Is het dan niet heel gek dat het behandelen van iets natuurlijks zoals het menselijk lichaam met chemische middelen gebeurt? En dat juist dit reguliere geneeskunde wordt genoemd? Eigenlijk is er niets ‘reguliers’ aan het volstoppen van je lijf met chemische middelen.

Alternatieve zorg of natuurlijke zelfzorg daarentegen, wordt door de reguliere geneeskunde vaak afgedaan als kwakzalverij. Terwijl veel vormen van alternatieve zorg juist gebaseerd zijn op natuurlijke principes. Het behandelen van klachten met behulp van vitaminen, mineralen en kruiden is juist lichaamsvriendelijk. Zonder deze belangrijke stoffen kan een menselijk lichaam niet eens overleven. Farmaceutische medicijnen gaan tegen de wijsheid van het lichaam in.

De ‘reguliere’ geneeskunde heeft daarnaast lichaam en geest van elkaar gescheiden. De mens is juist een geheel waarin alles met elkaar is verbonden. De scheiding van lichaam en geest is juist door de mens zelf bedacht om ze te kunnen begrijpen en onderzoeken. Een simpel voorbeeld: als je zenuwachtig bent moet je vaak eerder naar het toilet. Je lichaam reageert daarbij op een emotie in je geest.

Natuurlijke (zelf)zorg het nieuwe normaal

Hoe zou het zijn als je je lichaam op een natuurlijke(re) manier zou benaderen? Natuurlijke zelfzorg zou juist normaal moeten zijn. En dan niet eens het ‘nieuwe normaal’ maar het ‘vanzelfsprekende normaal’.

Steeds meer mensen en ook dokters gaan inzien dat we een zelfgenezend vermogen hebben waarmee je jezelf op een natuurlijke wijze kan genezen. Huisartsen erkennen steeds vaker het belang van een gezonde leefstijl. Hierbij ontstaat er ook meer ruimte voor complementaire zorg, waarbij reguliere behandelingen gecombineerd kunnen worden met alternatieve behandelingen. 

Een interessant voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de documentaire ‘Hypnose op recept’. Wist je dat in 70 ziekenhuizen in Nederland al succesvol gewerkt wordt met hypnotherapie bij de behandeling van patiënten met chronische darmklachten? Daar wordt de hypnotherapeut in mij natuurlijk enorm enthousiast van!

Natuurlijk alternatief voor Ritalin

Toen mijn eigen zoon in groep 2 zat, werden wij als ouders bij de juf geroepen voor een gesprek. Onze zoon had moeite om zich te concentreren, liet zich regelmatig van zijn stoel vallen en lag graag te ‘dweilen’ op de grond in de klas. De juf vroeg zich hardop af of hij niet aan de Ritalin moest, omdat hij anders na 3 jaar kleuteren alsnog niet voldoende ontwikkeling had laten zien zodat hij naar groep 3 kon. Dat hakte er wel even in. Van die Ritalin dan. Want dat van die ontwikkeling daar maakte ik me echt geen zorgen over. 

Goed, Ritalin dus. Van alles wat ik kon vinden op internet werd ik gewoon niet blij. Daarbij vertelde mijn moeder instinct dat dit niet was wat hij nodig had. Tijdens mijn speurtocht stuitte ik op een verhaal van een moeder wiens zoon met ADHD en autisme, dankzij essentiële olie van zijn medicatie afgekomen is. Mijn interesse was gewekt en sindsdien ben ik een enthousiaste olie gebruiker. En zoals gezegd, ik gebruik het voor van alles.

No more Snottebellen

Elke avond voordat mijn zoon gaat slapen, doe ik een aantal druppels olie in de verstuiver op zijn kamer. Je moet weten dat hij, toen hij in ons gezin kwam als peuter van 23,5 maand oud, zware TBC bleek te hebben. Hij is daarvoor destijds succesvol behandeld in Oeganda, waar we toen woonden. Sindsdien was hij wel nog erg vaak verkouden en dagelijks veegde ik grote aantallen groene snottebellen af. Toen we na ruim een jaar naar Nederland verhuisden, werd dat alleen maar erger. Totdat ik begon met het verstuiven van een olie blend (verschillende oliën gemixt die elkaar ook nog versterken). De snottebellen verdwenen als sneeuw voor de zon, mijn zoon is zo sterk als een beer. Nooit ziek, nooit meer verkouden, geen pijntjes of kwaaltjes en met een natuurlijke weerstand die iedere ouder zijn of haar kind toewenst. 

Natuurlijk verhelpen van angst

Nog een voorbeeld. Onze zoon had op een dag bedacht dat hij bang was voor draaiorgels. En niet zomaar bang, nee echt doodsbang. We konden geen centrum inlopen of hij klampte zich aan ons vast en kon niets anders dan schichtig om zich heen kijken en zijn oren spitsen of er misschien ergens een draaiorgel te zien was. Het was een obsessie voor hem. Elke dag voerden we meerdere malen hetzelfde gesprek over dat doodenge draaiorgel. Voor ons vervelend, maar voor hem nog veel meer. 

Essentiële olie smeren, verstuiven of innemen

Toen ben ik essentiële olie gaan smeren. Je kan olie verstuiven maar ook smeren en sommigen zelfs innemen. Ik gebruikte een olie die verondersteld wordt te helpen om je krachtiger en zelfverzekerder te voelen. Om eerlijk te zijn: ik had er geen verwachtingen van. Mijn kind was zó panisch over draaiorgels, dat ik serieus voorbereid was op een draaiorgel-trauma voor de rest van zijn jeugd. Op een mooie zaterdag gingen we winkelen in het dorp. Hét dorp waar ook het draaiorgel op zaterdag speelt. Ik dacht slim te zijn en vroeg te gaan, nog voordat het draaiorgel begon. Helaas. Mijn zoon had hem al eerder gehoord dan ik. Maar de paniek bleef uit. Ik dacht: ‘dat komt vast als we dichterbij komen’. Niks. Tot we recht voor het draaiorgel stonden en mijn zoon nog steeds zelfstandig overeind stond aan mijn hand. Ik wist niet wat ik zag! Hij liep op het orgel af, liep er een rondje omheen en begon toen vol belangstelling aan de achterkant te bestuderen hoe alles draaide en muziek tevoorschijn toverde. Einde draaiorgel angst. Boem! 

Nooit meer ergens last van gehad. 

Natuurlijk wondermiddel

Wondermiddelen bestaan niet? De essentiële olie komt er wat mij betreft behoorlijk in de buurt. Er zijn al zoveel mensen die baat hebben bij het gebruik van deze wonderen van Moeder Natuur! En hoe heerlijk zou het zijn als je gewoon altijd iets in huis hebt dat je erbij kan pakken? Preventief, omdat het gewoon heerlijk ruikt en ontspannend is, als je ongemak hebt of jezelf (en/of je emoties) wilt ondersteunen? 

100% natuurlijke zelfzorg

Het fijne van de olie is dat je heel snel en makkelijk een aantal basistoepassingen onder de knie krijgt. Je kan makkelijk je eigen favoriete blends maken voor de zelfzorg toepassingen die jij nodig hebt. Met flesje olie doe je behoorlijk lang, want je gebruikt telkens maar een paar druppels en in een flesje zitten zo’n 60-80 druppels. Je eigen mini apotheek die volledig veilig te gebruiken is en 100% op natuurlijk basis! Daar word je toch gewoon heel blij van?

Dit is waarom jij je eigen essentiële oliën kit in huis wilt hebben:

  • De essentiële olie is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen of chemische bewerking
  • De essentiële olie is 100% veilig te gebruiken, zonder nadelige bijwerkingen
  • Je hebt weinig nodig waardoor essentiële olie zuinig in gebruik is
  • De essentiële olie is lang houdbaar
  • Je hebt altijd je eigen, natuurlijke mini apotheek bij de hand voor allerlei toepassingen; preventief en bij klachten
  • Je kan zelf essentiële olie blends maken door verschillende oliën te mixen
  • Ook fijn: essentiële olie is zeer betaalbaar en in vergelijking met chemische medicatie vaak zelfs goedkoper (en effectiever!)

Op het Pinterestbord hieronder en op mijn YouTube kanaal vind je informatie en inspiratie over het gebruik van deze waardevolle oliën. 

Meer weten?

Wil je meer weten over het gebruik van essentiële oliën? Je vindt al aardig wat informatie op de pagina dōTERRA. Nog vragen? Stuur mij gerust een berichtje, ik help je graag!

Disclaimer

De informatie en genoemde producten op deze website zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Bij ziekte dien je altijd een medische professional te consulteren. Hier vind je de link naar de volledige disclaimer.