fbpx 818667305369053

Afvallen met de virtuele maagband

Succesvol afvallen met de hypnotische maagband

Afvallen met de virtuele maagband

Een virtuele maagband is een maagverkleining zonder operatie. Een virtuele maagband wordt ook wel een hypnotische maagband genoemd.

Zelf heb ik door afvallen met de virtuele maagband na ruim 20 jaar de strijd tegen mijn overgewicht gewonnen. Zonder het virtuele maagband traject was mij dit nooit gelukt. Dat hadden alle jaren voor mijn hypnotische maagband duidelijk bewezen.

Als ik eerder geweten had hoe makkelijk het eigenlijk was dan had ik afvallen met een virtuele maagband al jaren eerder gedaan. Dat had mij vele jaren van diëten, jojo-effect, afvalpogingen en vooral frustratie en gevoel van falen bespaard. Het virtuele maagband traject heeft mij niet alleen een slank lichaam opgeleverd. Ik voel me ook zoveel energieker, zelfverzekerder en opgewekter dan voorheen. Mijn leven is compleet getransformeerd!

Ik vroeg mij af: “waarom weet niemand dit?” Dat is de drijfveer geweest om mij te specialiseren in de hypnotische maagband. En daarnaast tevens in leefstijl coaching. zodat ik jou op alle gebieden die met gewicht verliezen te maken hebben kan helpen. Zowel met lichaam als geest. 

Hoe werkt afvallen met een virtuele maagband?

Een hypnotische maagband is eigenlijk een ‘operatie onder hypnose’ waarbij we gebruik maken van de kennis die we hebben over de krachtige werking van ons brein.

Deze maagband wordt ‘geplaatst’ tijdens een hypnotherapie sessie maar er komt geen daadwerkelijke operatie of ingreep aan te pas.

Met behulp van speciale hypnose technieken wordt de virtuele maagband geïnstalleerd, tijdens een denkbeeldige operatie. Jouw onbewuste mind maakt geen onderscheid tussen wat feitelijk gebeurd is of wat in jouw onbewuste mind gebeurd is. Daarom zal jouw lichaam reageren alsof er een echte maagband geplaatst is.

Je profiteert daarom van de voordelen van een fysieke maagband maar zonder de bijbehorende risico’s, bijwerkingen of littekens. En…. het laten plaatsen van een virtuele maagband is ook nog eens stukken goedkoper dan een operatie!

Ruim 20 jaar heb ik zelf strijd gevoerd met mijn gewicht. Ik had een heel slechte relatie met mijn weegschaal ondanks dat ik ongeveer alle diëten die er zijn geprobeerd had.
Lees hier hoe ik mijn doorbraak maakte en mijn leven compleet veranderde na de virtuele maagband.

Afvallen met hypnose en hypnotherapie ervaringen

Download gratis mijn e-book

Ontdek hoe slank worden én blijven makkelijker is dan je ooit dacht

Fragment uit het e-book

“Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Uiteindelijk altijd zonder blijvend resultaat. Mijn doorbraak kwam pas toen ik de onderliggende oorzaak van mijn overgewicht aanpakte. Wat had ik dat graag veel eerder geweten! Maar ja, wat je niet weet, kan je ook niet doen.
Weet jij bijvoorbeeld dat de werking van je brein een grote invloed heeft op je onbewuste gedrag? Ik had daar nooit bij stilgestaan. Dat kan je effectief veranderen en heeft een enorm krachtige impact op je resultaat.”
In dit e-book ga ik je er alles over vertellen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hypnose werd al in de oudheid ingezet voor therapeutische toepassingen. De Amerikaanse psychiater Milton Erickson zette hypnose in als volwaardig onderdeel van psychotherapie. Erickson wordt beschouwd als een van de belangrijke grondleggers van de moderne hypnotherapie. Ook in de medische hoek wordt hypnotherapie steeds vaker ingezet om mensen te helpen. Zo’n 70 ziekenhuizen in Nederland maken al gebruik van hypnotherapie, bijvoorbeeld bij het oplossen van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). 

Als je niet precies weet wat hypnose is en hoe het werkt, dan kan het zijn dat je een verkeerd en onvolledig beeld van hypnose hebt. Helaas roept het woord ‘hypnose’ bij veel mensen de associatie op met hypnoseshows op tv. Soms lijkt het alsof dat de hypnotiseur controle kan nemen over de ander. Dat is in werkelijkheid alleen mogelijk als de cliënt daar zelf aan meewerkt.

Hieronder lees je alles wat je wilt weten over hypnose, hypnotherapie en de virtuele maagband. 

Wat is hypnose?

Hypnose is een heel natuurlijk proces. Het is een mengeling van ontspanning en focus. Hierdoor komt je brein in een staat waarin je makkelijker leert. Dit maakt het makkelijker om positieve veranderingen te maken op gebied van je gedachten, emoties en gevoelens. Je hersenactiviteit vertraagt sterk als je in hypnose bent en dat maakt het makkelijker om contact te maken met je onbewuste. In je onbewuste ligt de sleutel voor veranderingen want daar stelt je geest zich open voor nieuwe prikkels, suggesties en ideeën. 

Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnotherapie werkt met de kracht van het onbewuste. Meer dan 95% van je gedrag doe je namelijk onbewust. Veel lichamelijke en emotionele problemen zijn het gevolg van een verkeerd onbewust denkpatroon. Bijvoorbeeld een buitengewone angst voor honden. Maar ook slechte gewoonten zoals jezelf troosten of opbeuren met eten is daar een voorbeeld van. Een hypnotherapeut brengt de cliënt in hypnose en kan op die manier communiceren met het onbewuste. In het onbewuste ligt jouw ‘programmering’ opgeslagen. Wanneer je in hypnose bent is je brein gevoeliger voor het aannemen van suggesties door de mengeling van ontspanning en focus die dan ontstaat. Hierdoor kan je heel effectief je interne programmering veranderen. 

De hypnotherapeut begeleidt de hypnose waardoor de cliënt in staat is om zelf de veranderingen te maken. Je voelt je direct na de hypnotherapie sessie anders doordat je een positieve verandering gemaakt hebt in je programmering.

Wat is een virtuele maagband?

Een virtuele maagband wordt ook wel hypnotische maagband genoemd. Een virtuele, hypnotische maagband is eigenlijk een ‘operatie onder hypnose’ waarbij we gebruik maken van de kennis die we hebben over de krachtige werking van ons brein.

Deze maagband wordt ‘geplaatst’ tijdens een hypnotherapie sessie maar er komt geen daadwerkelijke operatie of ingreep aan te pas.

 

Hoe werkt een virtuele maagband?

Met behulp van speciale hypnose technieken wordt jouw virtuele maagband geïnstalleerd, tijdens een denkbeeldige operatie. Jouw onbewuste mind maakt geen onderscheid tussen wat feitelijk gebeurd is of wat in jouw onbewuste mind gebeurd is. Daarom zal jouw lichaam reageren alsof er een echte maagband geplaatst is.

Je profiteert daarom van de voordelen van een fysieke maagband maar zonder de bijbehorende risico’s, bijwerkingen of littekens. En…. het laten plaatsen van een virtuele maagband is ook nog eens stukken goedkoper dan een operatie!

Hoe werkt online hypnotherapie

Online hypnotherapie werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je in de praktijk komt. Ik pas sommige dingen een klein beetje aan waardoor fysiek bij elkaar zitten niet nodig is. Online hypnotherapie is net zo effectief als ‘live’ in de praktijk. Ongeveer de helft van mijn cliënten begeleid ik online. De resultaten zijn prima!

Het voordeel van online hypnotherapie is voor sommige mensen dat ze de deur niet uit hoeven. Je bespaart reiskosten, hoeft geen parkeerplek te zoeken en het scheelt ook reistijd. Sommige mensen voelen zich ook heel fijn als ze thuis zijn waardoor ze makkelijker kunnen ontspannen.

Het enige dat je nodig hebt voor online hypnotherapie is een laptop of tablet met stabiele internetverbinding. Daarnaast een stoel waar je makkelijk in zit. Zorg ook dat je geen zorg over anderen hebt zodat je niet gestoord wordt. Het meest relaxed zit je wanneer er weinig omgevingsgeluid is in huis. 

Vlak voor de sessie stuur ik je een link waarmee we een video verbinding tot stand brengen. En dan kan jouw verandering beginnen!

Werkt hypnose altijd?

Hypnotherapie wordt gezien als volwaardige behandelwijze voor uiteeinlopende klachten. Een behoorlijk aantal klachten die in eerste instantie lichamelijk lijken, hebben een psychosomatische oorzaak. Deze klachten kunnen aanzienlijk verminderen of effectief worden opgelost met hypnotherapie.

Hypnotherapie werkt voor alle klachten die je ‘doet’. Klinkt dat vaag? Ik leg het je uit zodat je begrijpt waarom en wanneer hypnotherapie werkt. 

Iets dat je ‘hebt’ kan worden verholpen door een chirurg. Bijvoorbeeld door iets weg te halen uit je lichaam of juist te repareren. Stel je hebt een verbrijzeld been dan kan een chirurg dat met een operatie verhelpen. Een hypnotherapeut kan jou daar niet mee helpen. 

Maar waar in je lichaam zit bijvoorbeeld verslaving? Of een eetprobleem? Waar zit angst of een allergie? En kan je in je lichaam aanwijzen waar je burn-out zit? Nee, precies dat lukt niet. In de hypnotherapie gaan we daarom uit van iets dat je ‘doet’ in plaats van dat je het ‘hebt’. En dat is goed nieuws, want als je het ‘doet’ kan je ook leren om te stoppen met dat te doen. Een hypnotherapeut kan jou helpen om gedrag te veranderen van dingen die je (meestal onbewust) doet. 

Overigens gaat het hier niet over schuld. Het gaat over oorzaak en gevolg waardoor een situatie is ontstaan. Door jouw emoties bij de situatie ontstaat het probleem. Veel dingen die nu een probleem zijn waren namelijk eerst een oplossing. Stel dat je vroeger een broetje had dat veel in het ziekenhuis lag. Dan heb jij misschien wel geleerd om je ouders niet ‘tot last’ te zijn omdat je broertje al zoveel aandacht vroeg. Het gevolg van jouw oplossing om je ouders te ontzien is vandaag de dag dat jij jezelf geleerd hebt om niet gezien en niet gehoord te worden. En dat kan je in je dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten.

Samengevat: hypnose werkt voor alle lichamelijke en mentale klachten met een psychosomatische achtergrond. 

Succesvolle hypnotherapie is een samenwerking tussen cliënt en therapeut. Het is belangrijk dat de cliënt graag veranderingen wil maken en hiervoor gemotiveerd is. Uiteindelijk maakt de cliënt zelf de verandering. De hypnotherapeut begeleidt dit proces. Geen hypnotherapeut kan een ongemotiveerde cliënt, of een cliënt die door iemand anders ‘gestuurd’ is maar eigenlijk zelf niet wil, niet helpen. 

Is hypnose veilig?

Ja, hypnose is veilig. 

Als je niet precies weet wat hypnose is en hoe het werkt, dan kan het zijn dat je een verkeerd en onvolledig beeld van hypnose hebt. Helaas roept het woord ‘hypnose’ bij veel mensen de associatie op met hypnoseshows op tv. Soms lijkt het alsof dat de hypnotiseur controle kan nemen over de ander. Dit is niet het geval. 

Hypnose is een mengeling van focus en ontspanning. In een staat van hypnose kan je sterk focussen op je innerlijke ervaringen. Je brein is in een ontspannen staat maar je krijgt alles mee wat er gebeurt. Wanner je in hypnose bent kan ook gewoon praten en ook vragen beantwoorden. 

Vraag je je af of je wel weer uit hypnose komt? Maak je geen zorgen, je blijft niet in hypnose ‘hangen’. Onthoud dat jij altijd zelf de controle hebt als je in hypnose bent. Aan het einde van de sessie telt de hypnotherapeut je uit de hypnostische trance. Zou de hypnotherapeut dat niet doen, dan neemt je bewustzijn het zelf weer over en kom je op eigen kracht uit hypnose.

Hypnose is een volledig natuurlijke staat en bestaat al zo lang als de menselijke geest. Er is niks geheimzinnigs of onverklaarbaars aan.

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie bestaat uit een combinatie van technieken zoals NLP, mindfulness, visualisatie en regressie. Tijdens de hypnotherapie wordt de cliënt in hypnose gebracht. Je onbewuste is de plek in het brein waar je effectief veranderingen kan maken. In hypnose maak je makkelijker contact met je onbewuste. 

Iedereen kan hypnotherapie technieken leren. Een hypnotherapeut is niet helderziend, bezit geen magische krachten en is ook niet paranormaal begaafd.