818667305369053

Ineke van Huuksloot

  • transformatie coaching & hypnotherapie
  • gefascineerd door menselijk brein & gedrag
  • geboeid door de kracht van systemisch werk & energie psychologie
  • getrouwd, 1 fantastisch kind, 1 labrador
  • dol op Afrika & cappuccino (okee en chocola & sushi)

Ineke van Huuksloot
Ontstress coach &
Emotie eten expert 

Hypnotherapeut Ineke van Huuksloot in Venneperhout

Ik help jou op je pad van persoonlijke groei. Trance-formeren met de kracht van jouw onbewuste brein. In korte tijd vergroot je je vitaliteit, energie en levenslust. En verdwijnen klachten als burn-out, angst, overgewicht en onzekerheid als sneeuw voor de zon.

Voel jij je niet lekker in je vel? Onrustig in je hoofd?

Doordat je je angstig voelt. Onzeker bent. Weinig energie hebt. Met een burn-out thuis zit. Heb je vage klachten waarvoor je huisarts ook geen echte oplossing heeft? Of ben je niet blij met je gewicht? Baal je ervan dat diëten het niet voor je doen?

Draai je steeds hetzelfde riedeltje af in je hoofd maar kom je telkens weer terug bij af?

Herkenbaar!

Ik weet er zelf ook alles van

Mijn boekenplank stond vol zelfhulpboeken. Sommigen daarvan had ik zelfs ook echt gelezen. De dieetregels van vele afvalmethoden kende ik uit mijn hoofd. Niet dat ik ooit blijvend van mijn overgewicht af kwam, maar ik probeerde het tenminste wel. Zonder succes. Met elke mislukte poging nam mijn frustratie juist alleen maar toe. 

Ik wist precies wat ik niet meer wilde. Ik wilde niet meer moe zijn. Het niet meer altijd koud hebben. Al die pijntjes in mijn lijf wilde ik niet meer. En het cijfer op de weegschaal moest naar een gezond getal omlaag. Oh ja en het zou ook wel fijn zijn als ik niet elke dag zin had in een middagslaapje. Hele gesprekken voerde ik daarover met mijzelf. In mijn hoofd. Dan sprak ik mijzelf streng toe dat ik me niet zo moest aanstellen. En vroeg ik me af hoe triest het eigenlijk was dat mij dit niet lukte. 

Voor en na foto vrouw van dik naar dun

Pas toen ik de hoop al bijna had opgegeven kwam het definitieve keerpunt. De weegschaal had de 90 kilo aangetikt. Ik voelde me al jaren moe. Haalde geen energie meer uit het runnen van mijn reisonderneming, waar ik ooit met veel passie mee begonnen was. Ik vond mezelf geen leuke moeder. De maten in mijn garderobe gaven me geen lekker gevoel. En ik voelde mijn 2e burn-out aan komen. De eerste had ik al in 2009 gehad dus ik herkende hem deze keer meteen.

Hypnose voor gekkies en leefstijl voor hippies?

Ik ontmoette ’toevallig’ Edwin Selij, op een event voor ondernemers. Hij wordt de ‘hypnose koning van Nederland’ genoemd. Wist ik veel. Ik kende hem helemaal niet.  Je begrijpt misschien dat ik nu niet meer in toeval geloof. Edwin vertelde over de kracht van hypnose. Tot die tijd was mijn opvatting dat hypnose voor gekkies was. Zweverig gedoe was niet aan mij besteed.

Gezonde leefstijl…. hoezo…. ik at toch best gezond? Yoghurt met muesli of havermout als ontbijt. Boterhammen met kaas als lunch. Aardappelen, groenten, vlees of iets van pasta of rijst als avondeten. Dat gezonde gedoe was toch meer iets voor foodies of hippies? Dan mag je toch niks meer en moet je van alles?

Ik zette mijn oordeel aan de kant en mijn leven veranderde radicaal 

Pas toen ik mijn vooroordelen over hypnose aan de kant zette en besloot om het een kans te geven veranderde mijn leven radicaal. Ik dacht bij mezelf: ‘wat heb ik te verliezen?’. Behalve kilo’s natuurlijk. Met knikkende knieën ging ik voor mijn eerste hypnotherapie sessie. Dat bleek verreweg de beste beslissing die ik had kunnen nemen. 

Intussen was ik ook Richard de Leth gaan volgen met zijn OERsterk podcast.  Tijdens de hypnotherapie sessies had ik al de shift kunnen maken om goed voor mezelf en mijn lichaam te willen zorgen. Dat voelde al heel anders dan niets mogen en van alles moeten. Ik ging steeds meer OERsterke leefstijl elementen in mijn leven toevoegen. Met als gevolg dat ik me steeds beter ging voelen en er steeds beter ging uit zien (al zeg ik het zelf 😉

Waarom weet niemand dit?

Achteraf was het zoveel makkelijker en fijner dan ik ooit had gedacht. Toen was het hek van de dam. Ik wilde alles leren het brein en menselijk gedrag, over holistische gezondheid en epigenetica. 

Ik vroeg me af: “waarom weet niemand dit?”

Waarom weet niemand hoeveel invloed je onbewuste brein heeft op je keuzes, op je gedrag? Waarom lopen zoveel vrouwen aan te modderen met diëten waar ze niet gelukkig van worden en de geen lange termijn resultaten geven? Hoe kan het dat zoveel mensen in een burn-out terecht komen? Waarom krijgen zoveel mensen medicatie voorgeschreven als ze problemen hebben waarvan de oorzaak opgelost moet worden in plaats van de symptomen terug het lijf in gedrukt? Waarom lopen zoveel mensen rond met slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, angst, paniek en stress?  Terwijl je hier echt wat aan kan veranderen op een zachte, veilige manier? 

Ontstress je brein, verander je leven

Mijn missie was geboren: zoveel mogelijk andere vrouwen laten ervaren hoe zij kunnen transformeren door het ontstressen van hun lichaam en geest. Het doorbreken van patronen en het kiezen voor persoonlijke groei en vrijheid. Zodat doelen helder en haalbaar worden. Op een zachte, veilige manier. 

Dat was het startschot van mijn omscholing in hypnotherapie, OERsterk leefstijl coaching en energie psychologie methoden voor het ontstressen van het onbewuste brein. Ik blijf me met grote interesse bijscholen over in de invloed van mindset, de werking van het brein, systemisch werk, kinesiologie, kwantum bewustzijn en de invloed van leefstijl op lichaam en geest (epigenetica).

Live the connection coach Nederland
Live the connection coach Nederland

Opleiding

Ik ben gediplomeerd Hypnotherapie Master Practitioner. En gecertificeerd OERsterk leefstijl Mastercoach. Daarnaast Live the Connection (LTC) coach en Emotional Freedom Techniques Practitioner (EFT). Mijn uitgangspunt is de holistische visie dat lichaam en geest functioneren als één geheel. Ik werk met methoden gebaseerd op energie psychologie (zoals EFT en LTC).

In alle sessies ervaar je de wisselwerking tussen jouw lichaam en geest en de kracht van jouw onbewuste brein. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT Collectief

Hoe ik je kan helpen

Wat mag je verwachten als je met mij gaat werken?

Allereerst natuurlijk mijn volle aandacht en een veilige omgeving in volledige privacy. Je kan vrijuit praten en alles blijft tussen ons. Het mooie van mijn werkwijze is dat het niet nodig is om urenlang te graven in je verleden of om week na week af te spreken. Jouw eigen, natuurlijke lichaamsintelligentie (onderbewuste) helpt om snel tot de kern te komen. Je doorloopt een kort traject van gemiddeld 5 sessies, afhankelijk van je exacte hulpvraag.

Jouw doelstellingen staan voorop in elke sessie. Met alle liefde en toewijding werken we aan jouw proces en los je blokkades op. Soms houd ik je een spiegel voor, ik stel hier en daar een prikkelende vraag en ik laat je ervaren welke invloed jij zelf hebt op je lichaam en emoties. 

Aan het eind van een sessie heb jij een nieuw inzicht gekregen, een ervaring opgedaan, een emotie getransformeerd of de heling van een innerlijke wond in gang gezet. Je sluit de sessie af met praktische tips, een versterkende mp-3 voor thuis of oefeningen waarmee je door kan. 

Maak van jezelf eens een prioriteit en zet vandaag de eerste stap.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Een paar weetjes over mij:

 

  • Ik ben getrouwd met John en trotse moeder van onze prachtige zoon Benjamin (2011). Het combineren van een gezin met het ondernemerschap vind ik soms nog een interessante klus. Maar ik merk dat mijn OERsterke leefstijl mij enorm helpt om een goede balans te hebben.
  • Mijn hart gaat sneller kloppen van Afrika. Sinds ik in 2005 voor het eerst voet zette op Keniaanse bodem was ik totaal verkocht, waarna vele reizen volgden. In 2013-2014 hebben John en ik in Oeganda gewoond en daar zijn we toen ook de ouders van Benjamin geworden.
  • Mentale, emotionele en spirituele ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. Ik lees daarom graag en blijf bijscholen. Mijn les is om de dingen een beetje gedoseerd te doen want mijn ambitie en leergierigheid zorgt er nog wel eens voor dat ik teveel tegelijk wil.
  • Cappuccino drinken (met plantaardige melk 😉 is mijn guilty pleasure. Liefst met een stukje zelfgemaakte pure chocolade erbij. In het boek ‘de hoorn des overvloeds’ van Christiane Beerlandt staat de psychologische symbooltaal van deze voedingsmiddelen beschreven. Ik herken mij daar volledig in. Machtig interessant om te lezen wat het verlangen naar bepaald type voedsel te vertellen heeft over jezelf!
  • Roze is mijn favoriete kleur. De kleur roze in mijn logo heb ik ook gekozen als eerbetoon aan mijn lieve vriendin Yolanda, die helaas veel te jong is overleden. Yolanda was mijn inspirator, motivator en sparring partner als ondernemer. Dankzij haar aanmoediging heb ik in 2012 de stap naar volledig ondernemerschap gezet. In mijn praktijk zal de kleur roze je ook zeker niet ontgaan 😉

Over jou

Genoeg nu over mij, wie ben jij?

Leuk als je mijn verhaal gelezen hebt. Je weet nu mijn verhaal, hoe ik ben opgeleid en waar ik voor sta. Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jou! 

Ik ben benieuwd wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Waar loop je mee rond dat je graag anders wilt zien? Welke uitdagingen heb je al overwonnen en wat zijn jouw wensen en verlangens? 

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Verlang je naar rust in je hoofd, energie in je lijf? Voel je dat het (hoog) tijd is om een lichamelijke klacht of een bepaalde onzekerheid, blokkade of emotie op te lossen? Stel je eens voor wat er voor jou verandert wanneer je jouw probleem oplost? Hoe ziet je leven er dan uit? Welke mogelijkheden ontstaan er dan en wat zou dat voor jou betekenen?

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Mail mij op info@healthfulness.nl

Plan een belafspraak hieronder. 

Maak van jezelf eens een prioriteit

Zet vandaag de eerste stap. Voel je binnenkort een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Live the connection coach Nederland