818667305369053

Leefstijl coaching

Gezond. Vitaal. Energiek. Gelukkig.

Zo energiek als een jonge hond!

Leefstijl coaching

Je bent al een tijd moe, voelt je futloos en je hebt weinig zin in dingen. Of je slaapt al een hele tijd slecht en je begrijpt niet waardoor dat komt. En welk dieet je ook volgt, het afvallen komt maar niet op gang. Misschien is er een ziekte bij je geconstateerd of heb je een (vage) klacht en ben je op zoek naar wat je zelf kan doen om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Leefstijlcoaching helpt je om veranderingen te maken op gebied van bijvoorbeeld voeding, beweging en ontspanning. Bijvoorbeeld omdat je lichamelijke klachten of een ziekte hebt waarbij veranderingen in je leefstijl een groot verschil voor je zullen gaan maken.

Denk aan:

 • Overgewicht
 • Diabetes type 2
 • Hart- en vaatziekten
 • Obesitas
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Slaapproblemen
 • Pijnklachten
 • Darmproblemen
 • Terugkomende ontstekingen

Ook kan je leefstijlcoaching preventief inzetten om te voorkomen dat je op latere leeftijd geconfronteerd wordt met beperkingen, klachten of een mindere kwaliteit van leven. 

Onbalans in lichaam of geest

Heb je last van een aanhoudende klacht of ziekte? Dat is het gevolg van een onbalans in je lichaam. Systemen raken uit balans als zij niet meer optimaal kunnen functioneren. Ons immuunsysteem speelt hier een zeer belangrijke rol in. Je immuunsysteem zorgt ervoor dat ziekteverwekkers buiten de deur gehouden worden. Ook emotionele onbalans speelt vaak een grote rol in ons algehele welzijn. 

In mijn praktijk ga ik bij een klacht of ziekte samen met jou op zoek naar de oorzaak van de oorzaak. Wat hangt nog meer samen met je klacht? Welke lichaamsfuncties zijn verstoord en wat kan je daar zelf aan doen met voeding, beweging en ontspanning. Afhankelijk van jouw klacht en je behoefte kan je daarnaast ook kiezen voor holistische therapie

Ontdek wat leefstijl coaching voor jou kan betekenen

Zet vandaag de eerste stap en voel je binnenkort een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Leefstijl coaching als preventief medicijn

Wanneer we ons lichaam niet voeden maar vullen met allerlei etenswaren die het immuunsysteem belasten, dan kan het immuunsysteem niet doen waarvoor het gemaakt is.

Je auto gaat er ook niet beter van rijden wanneer je de benzine vermengt met zand. Dan raken de motor en bijbehorende systemen beschadigd en loopt de boel uiteindelijk vast. Zo is het ook in ons lichaam. Over auto’s gesproken: is het eigenlijk niet vreemd dat we onze auto wel jaarlijks voor een ‘beurt’ brengen maar dat we ons eigen lichaam feitelijk heel erg slecht onderhouden?

 

Waarom leefstijl coaching?

De meeste mensen die de hulp van een leefstijlcoach inschakelen doen dat omdat zij hun gezondheid, vitaliteit en energieniveau willen verhogen. Realiseer je dat gezondheidsklachten veelal enorm verbeterd kunnen worden door een aanpassing in voeding, ontspanning en beweging. Misschien gebruik je nu medicatie omdat je bepaalde lichamelijke klachten hebt maar zou je dit eigenlijk liever niet willen, of ten minste tot een minimum beperken. 

Ook steeds meer artsen in de reguliere geneeskunde zien het belang van leefstijl in bij het behandelen van klachten. Denk aan het sterk verbeteren of zelfs terugdraaien van Diabetes type 2 en het verminderen van klachten bij hart- en vaatziekten. Ook klachten die voortkomen uit overgewicht (zoals bijvoorbeeld slaapapneu, vermoeidheid, duizeligheid, slaapproblemen, ademhalingsproblemen) kunnen sterk verbeteren wanneer je je leefstijl aanpakt. 

Ik hoor je bijna denken: “HOE DAN?” 

En ook: “MAG ik dan niks meer en MOET ik dan van alles?”

Succesvolle verandering is het resultaat van een goede samenwerking tussen jou en mij. Het vraagt inderdaad inzet en motivatie van jouw kant. Ik kan het niet voor je doen, maar ik weet wel hoe ik jou hierin effectief kan begeleiden. Heb je mijn eigen verhaal al gelezen? 

Wanneer je samen met mij jouw gezondheid, vitaliteit en energieniveau met behulp van leefstijl coaching wilt veranderen, dan is dit wat je kan verwachten:

 • Mijn uitgangspunt is dat lichaam en geest een geheel zijn en ook als een geheel functioneren. Vanuit deze holistische benadering bekijken we daarom ook je klachten. Welke lichamelijke of emotionele systemen zijn er uit balans? Wat is de oorzaak van de oorzaak? 
 • We kijken samen naar jouw huidige leefstijl en klachten en gaan op zoek naar voor jou haalbare, praktisch toepasbare stappen op weg naar verbetering van je gezondheid. 
 • Vanuit mijn eigen ervaring met een radicale leefstijlverandering help ik jou om stap voor stap nieuwe gewoonten in te voeren. Praktisch en haalbaar. Ook als je een druk leven hebt. Je gaat nieuwe gewoonten ontwikkelen waarbij je gewoon heel lekker eet. Niet minder, maar anders. Je leert hoe je écht kan ontspannen en ervaart wat beweging voor je doet. 
 • Heb je behoefte aan concrete, effectieve begeleiding bij het ‘omzetten van jouw knop’ zodat je alle veranderingen ook makkelijk kan volhouden? Hoe fijn is het als je je nieuwe leefstijl niet zou hoeven ‘volhouden’ maar dit gewoon fluitend elke dag doet omdat dit gewoon jouw ‘normaal’ is? Weet dat je desgewenst een aantal sessies hypnotherapie kan toevoegen aan de leefstijlcoaching. Hypnotherapie is een manier om snel en effectief problemen en blokkades op te lossen zonder dat we urenlang hoeven te praten of je verleden uitgebreid hoeven om te spitten. 

Ontdekken wat leefstijl coaching voor jou kan betekenen?

Zet vandaag de eerste stap en voel je binnenkort een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen