fbpx 818667305369053

Hypnotherapie bij burn-out en stress

Adem in, adem uit

Ik help je: het komt goed.

Hypnotherapie bij burn-out en stress

Gefeliciteerd met je burn-out! Je lichaam heeft jou namelijk uitgenodigd om iets in je leven te veranderen. Op een heel duidelijke manier waar je waarschijnlijk niet heel blij van wordt.

Toch is een burn-out eigenlijk een ‘blessing in disguise’, blijkt vaak achteraf. Ook al voelt dat nu (nog) niet zo. Ik weet er alles van want ik ben ervaringsdeskundige op gebied van roofbouw plegen op mezelf. In 2009 kreeg ik zelf een burn-out. Oh my wat heb ik mezelf een hoop aangedaan. Al maanden had ik hartkloppingen maar er ging geen lichtje branden. Mijn hart was prima volgens de huisarts en de cardioloog. Fijn dat mijn vriendin me er toen op wees dat ik hartstikke overspannen was. Dat was echt nooit in mij opgekomen…. slik!

Het roer ging om en ik volgde mijn hart. De eerste jaren was dat geweldig. En toen stonk ik er een paar jaar later toch bijna weer in! Maar ‘je gaat het pas zien als je het door hebt’, zei een beroemde voetballer ooit. Bij mij duurde het even voor ik het door had. Gelukkig stuurde ik op tijd bij deze keer. Mede mogelijk gemaakt door hypnotherapie en een nieuwe leefstijl. Hypnotherapie was voor mij in elk geval het begin van grote, positieve veranderingen.

Burn-out en stress herstellen

Ik help je om jouw stress niveau te verlagen waardoor je je batterij weer kan opladen. Waar en hoe heb jij je eigen grenzen overschreden? Dat is goed om te weten zodat dit je niet nog eens gebeurt. Wat kan je nog meer doen om je lijf en geest te laten herstellen? Samen gaan we aan oplossingen werken.

Heb je wel eens gevlogen? In het vliegtuig wordt altijd omgeroepen: ‘zet eerst het zuurstofmasker bij jezelf op voordat je anderen helpt’. En dat is een hele wijze raad waar je ook nog wat aan hebt als je met beide benen op de grond staat.

Jouw zuurstofmasker ligt al klaar. Je hoeft hem alleen nog maar op te zetten. Niet alleen natuurlijk. Ik help je daarbij.

Ik ben zoveel sterker geworden

“Tot 2 maanden geleden had ik nog nooit van hypnotherapie gehoord. Maar door een opeenstapeling van gebeurtenissen in mijn leven kreeg ik een enorme klap in de vorm van een burn-out. Toen kwam ik bij Ineke terecht. Ineke neemt de tijd voor je, luistert en stelt daarop de juiste vragen om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Ik heb de juiste handvatten meegekregen en ben als mens na 3 sessies al zoveel sterker geworden. Lieve Ineke nogmaals bedankt.”

Diana

Ik voel me letterlijk bevrijd

“Met hevige rugpijn kwam ik binnen, wat later bleek een belasting was vanuit een emotie die zich fysiek uitte. Ineke heeft me ontzettend geholpen met inzichten. Maar daarnaast ook met opruimen van zaken waarvan ik me niet eens bewust was dat die zoveel invloed op mijn leven hadden. Ineke, ik kan je niet in woorden uitdrukken wat het voor me betekend heeft. Ik voel me letterlijk een bevrijd mens van het verleden waarin dingen zaten die ik onbewust jaren met me mee heb gedragen.”

Patricia

Hoe werkt hypnotherapie bij burn-out en stress?

Je gedrag wordt voor minstens 95% aangestuurd door je onbewuste mind. Je denkt misschien dat je veel dingen bewust doet, maar helaas. Het overgrote deel van jouw gedrag doe je onbewust, als ingesleten patronen.

Denk maar eens aan een route die je vaak neemt. Bijvoorbeeld van werk naar huis. Je denkt dan niet onderweg ‘oh ja hier moet ik linksaf en dan moet ik rechtsaf.’ Je rijdt gewoon. En je zal ook herkennen dat je soms achteraf niet eens weet hoe je thuis gekomen bent omdat je lekker zat mee te zingen of in gedachten verzonken was. En ineens ben je dan thuis. 

Dat ‘gewoon naar huis rijden’ is een routine, een onbewuste handeling geworden. Jouw burn-out is op dezelfde manier ontstaan. Je hebt onbewust een ongezond patroon ontwikkeld. Daarmee ben je over je eigen grenzen gegaan terwijl je dat waarschijnlijk niet eens door had. Tot je lichaam op de rem trapte. 

Helemaal in gedachten verzonken zijn en even ‘de wereld om je heen’ vergeten kan je vergelijken met een hypnotische staat.

In hypnose kan je enorm krachtige veranderingen maken! Je maakt gebruik van het meest bepalende deel van je brein, namelijk je onbewuste mind. In dat deel van je brein los je belemmeringen op en zet je de knop om.

En dat allemaal zonder dat we urenlange gesprekken hoeven te voeren over vroeger. Wat zeg je ervan? Lijkt dat je wat?

Hypnose zweverig? Euhh…. nee. 

De hypnotische staat is een staat waarin je meerdere keren per dag al bent. Zoals bij het onbewust naar huis rijden. Of als je helemaal opgaat in je hobby of een boek. 

In hypnose maak je makkelijker contact met je onbewuste mind en dat is ook de plek waar je de knop vindt die omgezet mag worden. 

Hypnose werd al in de oudheid ingezet voor therapeutische toepassingen. Iedereen kan leren hypnotiseren. Jij dus ook (als je zou willen).
Hypnotherapie krijgt de laatste jaren steeds meer erkenning als volwaardige therapie voor veel verschillende klachten. Als je in hypnose bent krijg je gewoon alles mee wat er gebeurt. Een hypnotherapeut is ook niet paranormaal begaafd en kan zeker de controle over jou niet overnemen. 

Klinkt goed toch?

Blonde vrouw in streepjesjurk

Wil je straks jouw knop omzetten? Begin dan nu.

Plan hier jouw vrijblijvende belafspraak voor meer informatie.

Gewoon een relaxte kennismaking. Wanneer het jou uit komt.
Kan ik je helpen dan vertel ik hoe. Zo niet, dan zeg ik het ook.

We kunnen het op 2 manieren doen: standaard of intensief

Met hypnotherapie werk ik met een standaard traject van 3 sessies. Waarom zo’n kort traject?  Omdat hypnose buitengewoon geschikt is om snel en effectief problemen op te lossen. Niet alle problemen zijn altijd in 3 sessies op te lossen. Soms zijn er meer sessies nodig. Dan zeg ik dat ook en het is natuurlijk aan jou wat je met dat advies doet.

Standaard traject: 3 sessies met gemiddeld 2 weken ertussen
Intensief traject: 5 sessies met gemiddeld 2 weken ertussen

Wat je ook kiest, het kan beide zowel bij mij in Nieuw Vennep (bij Schiphol) of online. Wat jij het fijnste vindt. Het is allebei even effectief. Eén sessie duurt ongeveer 2 uur, soms iets langer. Ik ben niet zo van de klok. Je hoeft niets voor te bereiden. Na de eerste sessie geef ik je ‘huiswerk’ mee waarmee jij jouw knop nog steviger vastzet op de juiste stand. 

Ik vind mijn werk fantastisch en dat merk jij in dit traject. We maken er geen onnodig zware toestanden en geven wat humor tussendoor ook zeker de ruimte. Je moet ook af en toe een beetje om jezelf kunnen lachen toch? En anders lach je gewoon om mij, dat mag ook 😉

 

Hypnotherapie bij burn-out en stress standaard traject

Wat krijg je:

 • 3 Individuele sessies hypnotherapie (in mijn praktijk of online)
 • 1 ondersteunende audio voor thuis

Duur: 4-6 weken

Investering in jezelf: € 390,-

 

Hypnotherapie bij burn-out en stress intensief traject

Wat krijg je:

 • 5 Individuele sessies hypnotherapie (in mijn praktijk of online)
 • 1 of meer ondersteunende audio’s voor thuis

Duur: 10 – 12 weken 

Investering in jezelf: € 599

 

Wat levert het je op?

 • Rust in je hoofd
 • Vertrouwen in je lijf
 • Makkelijker gezonde keuzes maken
 • Kennis (=macht)
 • Zelfvertrouwen

Optioneel: Follow up consult

Soms kom je onderweg ineens ook andere thema’s tegen waarvan je niet (meer) wist dat die je dwarszitten. Of je vindt een hypnose zó heerlijk ontspannend dat je nog wel even door wilt gaan. Misschien (alleen) voor diepe ontspanning, misschien voor een ‘feel good’ hypnose of om toch nog iets op te ruimen dat er zit. 

In dat geval kan je nog 1 of meerdere (losse) sessies afspreken als nazorg traject.
Een follow up consult kost € 140,- voor een sessie van 1,5 tot 2 uur. 

 

Ik kan het iedereen aanraden

Ik heb een hele mooie hypnotherapie sessie mogen ervaren bij Ineke. Wat ik heel fijn vond was de manier van uitleggen, begeleiden en het op mij gemak stellen, voor tijdens en na de sessie. Ik kan het iedereen aanraden.

Chantal

Je kan nu 2 dingen doen

Optie 1: Doorgaan zoals je bezig was

Maar je weet: je krijgt geen andere resultaten door hetzelfde te blijven doen.

Optie 2: We bellen of hypnotherapie iets voor jou is

Dat kost je niks, behalve een beetje tijd.

Er zijn 2 manieren:

 1. Stuur mij een mail via info@healthfulness.nl
 2. Nog makkelijker: plan je belafspraak in via mijn agenda hieronder

We maken telefonisch kennis, vrijblijvend natuurlijk. Ik leg uit wat hypnotherapie inhoudt. Jij stelt je aanvullende vragen. Als hypnotherapie niet de beste oplossing voor jou is dan vertel ik het ook.