fbpx 818667305369053

Angst oplossen

De regie over je leven terug nemen

Ik help je: met mijn methode
vind je jouw knop én zet je hem om.

Hypnotherapie bij angsten

Waar is die tijger?

Angst. Waarom doe je angst? Om jezelf te beschermen. Zo ben je geprogrammeerd vanuit de oertijd. Want als er een tijger op je af kwam, was het wel zo handig als je dan meteen kon wegrennen.

Hoeveel tijgers heb jij de laatste tijd gezien? Geen een waarschijnlijk. Toch voel je angst. En dat is oervervelend! En hoewel je misschien heus wel kan bedenken dat er geen (echt) gevaar dreigt, reageert je lijf wel alsof die tijger achter je aan zit. Je hartslag gaat omhoog, het zweet breekt je uit. Natuurlijk WIL je wel jouw angsten oplossen maar het LUKT gewoon niet. Nog niet.

Hypnotherapie bij angsten is een heel effectieve en tegelijkertijd zachte manier om je angsten op te lossen. 

Angst zit in je hoofd

Tenzij je echt een tijger ziet natuurlijk. Dan moet je gewoon wegwezen. Maar bij veel mensen wordt angst opgeroepen door iets dat ze denken. En ook al gebeurt het niet echt in het hier en nu, het denken alleen al is genoeg om je lichaam te laten reageren. Even testen.

Denk eens aan iets waar je bang voor bent. Wat gebeurt er nu in je lichaam? Precies, je lichaam reageert. Waarschijnlijk voel je ergens een kriebel, gaat je maag in de knoop, verhoogt je hartslag of krijg je het warm. 

Dat is interessant. Je lichaam reageert dus op iets wat je denkt. Bij de meeste mensen is dat ontstaan door een eerdere ervaring. Als je bijvoorbeeld bang bent voor honden dan is de kans groot dat je ooit een nare ervaring hebt gehad met een hond. Wat ook kan, is dat een van je opvoeders een nare ervaring heeft gehad met een hond en dit op jou heeft overgebracht. Bijvoorbeeld door je als klein kind altijd weg te houden bij honden of je te vertellen dat honden vies of gevaarlijke beesten zijn.

Overleving

De belangrijkste taak van jouw brein is jouw overleving. Op welke manier dat gebeurt dat maakt voor je brein niet zoveel uit. Je hoeft niet gelukkig te zijn, niet gezond te zijn. Als je maar overleeft. Dat is ook de reden dat je brein jou altijd zal willen behoeden voor gevaar. Omdat gevaar de meest concrete bedreiging is voor jouw overleving. Volg je mij nog?

Nou komt een interessante vraag: wat is gevaar? Want daar zijn de meningen over verdeeld. Het heeft allemaal te maken met perceptie

Hypnotherapie bij angsten: welke soorten angsten zijn er?

Heel veel natuurlijk. Je kan bang zijn voor de meest uiteenlopende dingen. Hieronder vind je een rijtje van angsten (en fobieën) die het meest voorkomen:

 • Bang voor honden
 • Bang voor de tandarts
 • Vliegangst
 • Hoogtevrees
 • Bang in het donker
 • Bang voor spinnen, wespen of muizen
 • Straatvrees
 • Bang om alleen te zijn
 • Bang om auto (of snelweg) te rijden
 • Bang om ziek te worden of dood te gaan
 • Paniekaanval

Angsten kunnen je leven behoorlijk beheersen en het is natuurlijk heel vervelend voor jezelf. Je kwaliteit van leven wordt erdoor beïnvloed. Misschien zijn er dingen die je wel graag zou willen doen als je maar durfde!

Gelukkig is er hoop. Ook jouw knop kan om. Ook jij kan je angst oplossen met hypnotherapie voor angsten. Kom in korte tijd van je angsten af en voel je weer vrij!

Blonde vrouw in streepjesjurk

Wil je straks jouw knop omzetten? Begin dan nu.

Plan hier jouw vrijblijvende belafspraak voor meer informatie.

Gewoon een relaxte kennismaking. Wanneer het jou uit komt.
Kan ik je helpen dan vertel ik hoe. Zo niet, dan zeg ik het ook.

Maar mijn angst is toch reëel?

Voor jou is je angst inderdaad reëel. En op zijn minst heel vervelend dat je er last van hebt. Toch is angst gebaseerd op jouw perceptie. En dat is heel goed nieuws! Want precies daar zit de knop die we gaan omzetten.

Nog even terug naar die hond. Stel dat jullie vroeger thuis een hond hadden en dat was de liefste hond van de hele wereld en dat beest deed geen vlieg kwaad. Die hond was je beste vriend en je knuffelde graag met hem. Dan is de kans heel groot dat jij honden nu nog steeds leuke beesten vindt.

Dus een hond is een hond. Maar of iemand hem leuk vindt, hangt af van zijn of haar ervaring met die hond. Als je ooit gebeten bent geweest dan vind jij honden misschien eng. En als je hond je beste vriend was, dan vind jij honden lieve beesten. En die hond is nog steeds die hond. 

Maar jouw reaktie op die hond wordt bepaald door jouw associaties met honden. En die associatie is ontstaan door een eerdere ervaring met honden. 

Heel aardig van jouw brein natuurlijk om jou voortaan voor altijd te willen beschermen tegen alle honden. Maar hoe noodzakelijk is dat in het nu?

Ik voel me letterlijk bevrijd

“Met hevige rugpijn kwam ik binnen, wat later bleek een belasting was vanuit een emotie die zich fysiek uitte. Ineke heeft me ontzettend geholpen met inzichten. Maar daarnaast ook met opruimen van zaken waarvan ik me niet eens bewust was dat die zoveel invloed op mijn leven hadden. Ineke, ik kan je niet in woorden uitdrukken wat het voor me betekend heeft. Ik voel me letterlijk een bevrijd mens van het verleden waarin dingen zaten die ik onbewust jaren met me mee heb gedragen.”

Patricia

Stoppen met angst? Hypnotherapie bij angsten!

Je kan stoppen met je angst. Je kan de knop omzetten en de oorzaak van je angst oplossen. 

Voordat ik uitleg hoe we dat gaan doen moet je eerst nog iets anders weten. Je gedrag wordt namelijk voor minstens 95% aangestuurd door je onbewuste mind. Je denkt misschien dat je veel dingen bewust doet, maar helaas. Het overgrote deel van jouw gedrag doe je onbewust, als ingesleten patronen. 

Denk maar eens aan een route die je vaak neemt. Bijvoorbeeld van werk naar huis. Je denkt dan niet onderweg ‘oh ja hier moet ik linksaf en dan moet ik rechtsaf.’ Je rijdt gewoon. En je zal ook herkennen dat je soms achteraf niet eens weet hoe je thuis gekomen bent omdat je lekker zat mee te zingen of in gedachten verzonken was. En ineens ben je dan thuis. 

Dat ‘gewoon naar huis rijden’ is een routine, een onbewuste handeling geworden. Het in gedachten verzonken zijn en even ‘de wereld om je heen’ vergeten kan je vergelijken met een hypnotische staat.

 In hypnose kan je enorm krachtige veranderingen maken! Je maakt gebruik van het meest bepalende deel van je brein, namelijk je onbewuste mind. In dat deel van je brein los je belemmeringen op en zet je de knop om.

En dat allemaal zonder dat we urenlange gesprekken hoeven te voeren over vroeger.  

Hypnose zweverig? Euhh…. nee. 

De hypnotische staat is een staat waarin je meerdere keren per dag al bent. Zoals bij het onbewust naar huis rijden. Of als je helemaal opgaat in je hobby of een boek. 

In hypnose maak je makkelijker contact met je onbewuste mind en dat is ook de plek waar je de knop vindt die omgezet mag worden. 

 Hypnose werd al in de oudheid ingezet voor therapeutische toepassingen. Iedereen kan leren hypnotiseren. Jij dus ook (als je zou willen).

Hypnotherapie krijgt de laatste jaren steeds meer erkenning als volwaardige therapie voor veel verschillende klachten. Als je in hypnose bent krijg je gewoon alles mee wat er gebeurt. Een hypnotherapeut is ook niet paranormaal begaafd en kan zeker de controle over jou niet overnemen. 

Klinkt goed toch?

Ik kan het iedereen aanraden

Ik heb een hele mooie hypnotherapie sessie mogen ervaren bij Ineke. Wat ik heel fijn vond was de manier van uitleggen, begeleiden en het op mij gemak stellen, voor tijdens en na de sessie. Ik kan het iedereen aanraden.

Chantal

Hoe werkt stoppen met angst?

We gaan samen jouw knop omzetten. Dit doen we in een kort traject met sessies hypnotherapie. Hiervoor kan je naar mijn praktijk in Nieuw Vennep (bij Schiphol) komen. Maar online werkt net zo effectief en daarbij kan je lekker thuisblijven.

Met behulp van hypnotische technieken gaan we in 3 sessies jouw angst te lijf. Het mooie van jouw brein is namelijk dat je jouw angst kan overschrijven. Vergelijk het maar met een update van je computer. Oude programma’s die het systeem vervuilen en vertragen gaan er af en er komen nieuwe, goed werkende programma’s voor in de plaats. 

We kunnen het op 2 manieren doen: standaard of intensief

Met hypnotherapie werk ik met een standaard traject van 3 sessies. Waarom zo’n kort traject?  Omdat hypnose buitengewoon geschikt is om snel en effectief problemen op te lossen. Niet alle problemen zijn altijd in 3 sessies op te lossen. Soms zijn er meer sessies nodig. Dan zeg ik dat ook en het is natuurlijk aan jou wat je met dat advies doet.

Standaard traject: 3 sessies met gemiddeld 2 weken ertussen
Intensief traject: 5 sessies met gemiddeld 2 weken ertussen

Wat je ook kiest, het kan beide zowel bij mij in Nieuw Vennep (bij Schiphol) of online. Wat jij het fijnste vindt. Het is allebei even effectief. Eén sessie duurt ongeveer 2 uur, soms iets langer. Ik ben niet zo van de klok. Je hoeft niets voor te bereiden. Na de eerste sessie geef ik je ‘huiswerk’ mee waarmee jij jouw knop nog steviger vastzet op de juiste stand. 

Ik vind mijn werk fantastisch en dat merk jij in dit traject. We maken er geen onnodig zware toestanden en geven wat humor tussendoor ook zeker de ruimte. Je moet ook af en toe een beetje om jezelf kunnen lachen toch? En anders lach je gewoon om mij, dat mag ook 😉

 

Hypnotherapie standaard traject

Wat krijg je:

 • 3 Individuele sessies hypnotherapie (in mijn praktijk of online)
 • 1 ondersteunende audio voor thuis

Duur: 4-6 weken

Investering in jezelf: € 390,-

 

Hypnotherapie intensief traject

Wat krijg je:

 • 5 Individuele sessies hypnotherapie (in mijn praktijk of online)
 • 1 of meer ondersteunende audio’s voor thuis

Duur: 10 – 12 weken 

Investering in jezelf: € 599

 

Wat levert het je op?

 • Rust in je hoofd
 • Vertrouwen in je lijf
 • Makkelijker gezonde keuzes maken
 • Kennis (=macht)
 • Zelfvertrouwen

Optioneel: Follow up consult

Soms kom je onderweg ineens ook andere thema’s tegen waarvan je niet (meer) wist dat die je dwarszitten. Of je vindt een hypnose zó heerlijk ontspannend dat je nog wel even door wilt gaan. Misschien (alleen) voor diepe ontspanning, misschien voor een ‘feel good’ hypnose of om toch nog iets op te ruimen dat er zit. 

In dat geval kan je nog 1 of meerdere (losse) sessies afspreken als nazorg traject.
Een follow up consult kost € 140,- voor een sessie van 1,5 tot 2 uur. 

 

Ik kan het iedereen aanraden

Ik heb een hele mooie hypnotherapie sessie mogen ervaren bij Ineke. Wat ik heel fijn vond was de manier van uitleggen, begeleiden en het op mij gemak stellen, voor tijdens en na de sessie. Ik kan het iedereen aanraden.

Chantal

Je kan nu 2 dingen doen:

Optie 1: Doorgaan zoals je bezig was

Maar je weet: je krijgt geen andere resultaten door hetzelfde te blijven doen.

Welke dingen doe je nu niet die je heel graag wél zou willen doen? Als je het maar durfde!

Hoe vaak wil jij nog met klamme handjes en bonkend hart staan?

 

Optie 2: We bellen of hypnotherapie iets voor jou is

Dat kost je niks, behalve een beetje tijd. Voor de mensen met telefoonangst: ik ben heel aardig en benaderbaar en ik bijt niet 😉 En anders mail je mij gewoon!


Er zijn 2 manieren:

 1. Stuur mij een mail via info@healthfulness.nl
 2. Nog makkelijker: plan je belafspraak in via mijn agenda hieronder

We maken telefonisch kennis, vrijblijvend natuurlijk. Ik leg uit wat hypnotherapie inhoudt. Jij stelt je aanvullende vragen. Als hypnotherapie niet de beste oplossing voor jou is dan vertel ik het ook.