fbpx 818667305369053

Maak je je druk over wat anderen van je vinden?

Loop je continu op je tenen?

Heb je het gevoel dat iets in jou blokkeert?


Laten we het samen veranderen.

Maak je je druk over wat anderen van je vinden?
Loop je continu op je tenen?
Heb je het gevoel dat iets in jou blokkeert?


Laten we het samen veranderen.

Ontstress coaching

Je bent niet eens een heel onzeker persoon. Toch zijn er steeds die momenten dat je aan jezelf twijfelt, dat je niet meer goed weet wat je wilt. Of dat je bang bent om afgewezen te worden. En des te vaker die twijfel opduikt, des te meer loop je vast en ga je op je tenen lopen. Het kost jou heel veel energie die je graag aan andere dingen besteedt. Herkenbaar?

Veel van wat je nu doet en voelt komt vanuit jouw onbewuste brein. Ook die onzekerheden, jouw onrustige gevoel en blokkades waar je steeds weer tegenaan loopt. In jouw onbewuste brein liggen al jouw waarden, overtuigingen en ervaringen opgeslagen. Het is een mengeling van recente zaken en die uit jouw kindertijd. In jouw eerste 7 jaar heb je nog geen kritische mind. Alle informatie die je dan opneemt van je ouders, je cultuur en omgeving neem je klakkeloos aan als waarheid. Je vermengt dit met je eigen ervaringen en op basis hiervan trek je conclusies over jezelf. Hoe emotioneler de ervaring, hoe sterker de conclusie die je hieraan verbindt. Je conclusies gaan een eigen leven leiden als een onbewust, geautomatiseerd programma. Wist je dat de conclusies van toen, jouw overtuigingen van nu zijn? Buig jouw overtuigingen om en verander je leven.

Je overtuiging bepaalt je reactie

Wat je waarneemt gaat door jouw filters heen en bepaalt je perceptie. Je perceptie bepaalt hoe je reageert op situaties. Situaties van nu werken als trigger van een oude overtuiging. Transformeer deze overtuiging en jouw leven verandert.

schematische weergave gedrag

Wat houdt ontstress coaching in?

Bij ontstress coaching kijken we holistisch naar je klacht. Holistisch betekent naar het geheel kijken. Lichaam en geest zijn één. Bij holistische therapie kijken we naar de oorzaak van de oorzaak. Waardoor is een lichamelijke of mentale klacht ontstaan? Welke systemen zijn uit balans geraakt? Wat is nodig om die balans weer te herstellen? Bij holistische therapie gaan we ervan uit dat klachten niet op zichzelf staan. We zoeken en behandelen juist de oorzaak en niet (alleen) het symptoom.

Holistische therapie en ontstressen bij lichamelijke klachten

Heb je last van aanhoudende lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid of pijn? Jouw lichaam communiceert voortdurend met je. Is er ergens onbalans dan geeft je lichaam dat aan. Eerst gebeurt dat subtiel. En hoe langer de klacht aanhoudt waar niets mee gedaan wordt, hoe harder je lichaam gaat schreeuwen. Een emotionele onbalans kan zich dan uiten als een lichamelijke klacht.

Holistische therapie en ontstressen bij mentale klachten

Voel je je voortdurend opgejaagd? Ben je (bijna) uitgevallen op het werk omdat de druk je teveel werd? Heb je iets meegemaakt waardoor je je telkens belemmerd voelt? Steekt onzekerheid elke keer de kop op? Emotionele stress bekijken we ook vanuit het geheel. Vanzelfsprekend behandelen we de oorzaak van emotionele stress. Daarnaast kunnen wat aanpassingen in je leefstijl je herstel heel goed ondersteunen.

Soms ben je je helemaal niet bewust van een onbalans. Ook dan kunnen we samen aan de slag om je klacht op te lossen. Zonder dat we uitgebreid in je verleden hoeven te graven. Op verschillende manieren breng ik je in contact met je onbewuste. Dat kan met een heel praktische oefening of terwijl je in een diepe, ontspannen hypnose bent. Daarnaast werk ik met spiertesten, praktische oefeningen om je brein te helpen ontstressen en met ademhalingstechnieken. Ik begeleid je zowel bij het opsporen én oplossen van je belemmeringen.

 

Er kwam naar boven wat bij eerdere therapieën niet belicht werden. Elke keer ging ik wat dieper dat hielp enorm in mijn ontwikkeling en verwerking. Dank Ineke voor je wijsheid, geduld en alle mooie inzichten.”

– Nathalie

“Ineke liet me ervaren wat ik met me meedroeg. Wat invloed op mijn ‘zijn’ had. Ineke, ik kan je niet in woorden uitdrukken wat het voor me betekend heeft. Je hebt me letterlijk bevrijd van dingen waar ik me niet bewust van was.”

– Patricia

Nog nooit eerder was ik zo diep ontspannen en bewust van mijn lichaam. Ineke heeft mij geholpen om blokkades te verhelpen en duidelijkheid te krijgen in de behoeftes die ik (diep van binnen) heb.”

– Daphne

Ontdek wat ontstress coaching voor jou kan betekenen

Zet vandaag de eerste stap en voel je binnenkort een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Innerlijk kind helen

De conclusies die je als kind over jezelf getrokken hebt bepalen je overtuigingen. Maar zijn die conclusies van toen wel echt waar? Je hebt ze als jong kind voor waarheid aangenomen omdat je toen niet beter wist. Reageer je als volwassene heftig op bepaalde situaties? Dan trigger je waarschijnlijk op pijn van jouw innerlijk kind. Jouw innerlijk kind kan je helen met jouw zelfredzaamheid van nu. 

Stress en burn-out

De moderne mens heeft voor 99% hetzelfde brein als de oermens. Ons oerbrein heeft maar 1 taak: overleven. Het maakt daarbij niet uit of je gelukkig of gezond bent. Overleven is het enige dat telt. Stress was in de oertijd een nuttige, lichamelijke reactie op direct gevaar. Door stress stond je lichaam meteen paraat om te vechten, vluchten of bevriezen.

Onze omgeving is anno nu dan wel totaal veranderd, de programmering van ons brein is precies hetzelfde gebleven. Het lichaam reageert nog steeds hetzelfde op stress. Alleen wordt stress tegenwoordig veroorzaakt door ons werk, drukke agenda’s, het gezinsleven of maatschappelijke druk. In plaats van stress te herkennen, erkennen en ernaar te handelen onderdrukken we het. Stress hoopt zich op in ons lichaam als vastgezette energie. Hierdoor ontstaan lichamelijke klachten zoals slapeloosheid, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, burn-out of je altijd moe voelen.

Onbalans staat nooit op zichzelf

In de westerse samenleving leren we vooral te functioneren met ons bewuste brein, de 5% van het bewuste gedrag. Dit kleine deel van ons brein regelt ratio, analyse en logica. Veel mensen leven daardoor ‘in hun hoofd’ en zijn het voelen grotendeels verleerd. 

Lichaam en geest zijn 1 geheel. Onbalans staat nooit op zichzelf. Ons lichaam communiceert voortdurend met ons. Zolang we deze signalen negeren zal het lichaam op steeds andere manieren proberen om onbalans duidelijk te maken. 

Voelen wordt in westerse culturen vaak gezien als zwakte en denken als kracht. Mijn visie is dat kwetsbaar durven zijn juist krachtig is. In kwetsbaarheid ligt je vermogen om te groeien, om jezelf te bevrijden van wat je tegenhoudt. Vanuit je ratio blijven leven verzwakt je op de lange termijn. Het langdurig negeren van lichamelijke signalen van onbalans leidt op lange termijn tot klachten en ziekte. 

Holistisch helen

Hoe zou het zijn om op een veilige, zachte manier te helen? Waarbij je jouw natuurlijke lichaamsintelligentie benut in plaats van urenlang te praten over het verleden? Wat verandert er voor jou zodra je loslaat wat je tegenhoudt?

Iedereen kan onbewuste overtuigingen transformeren. Met de intuïtieve wijsheid en het zelfherstellend vermogen dat ieder mens van nature heeft. Ik begeleid je zodat je verbinding kan maken met jouw onbewuste brein. Je laat belemmeringen los en installeert helpende overtuigingen.

Ontdek hoe jij verder komt

Zet vandaag de eerste stap en voel je binnenkort een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

“Mijn sessies bij Ineke heb ik als heel prettig ervaren. De sessies hebben me meer inzicht gegeven waar ik mee aan de slag kan. Ik merk nu al duidelijk meer rust in mijn lijf.”

– Monique

“De gesprekken en hypnotherapie helpen mij bij mijn lichte burn-out. Het helpt om mijzelf meer ontspannen te maken. Ineke’s nazorg is ook prima, ik krijg nog steeds audio’s van haar die mij helpen.”

– Ellie

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Ineke. De kracht van rust en ontspannen gevoel is zo bijzonder. Zo’n relaxed en ontspannen gevoel had ik nog nooit eerder ervaren.

– Soraya