Geef je steeds weer toe aan die eetbuien?
Maak je keuzes die niet goed voor je zijn?
Heb je een moeilijke relatie met je weegschaal?

Laten we het samen veranderen.

Emotie eten

Die momenten van radeloze honger en dat je alles eet wat los en vast zit…. tijdens een stressmoment of steevast rond de klok van 16 uur. Herkenbaar? En natuurlijk weet je dat het opentrekken van die zak chips of het eten van die hele reep chocolade niet goed voor je is. Helemaal niet omdat je graag lekker in je vel wilt zitten en die leuke kleren weer aan wilt.

Met jouw bewuste brein weet jij precies welke keuzes goed voor je zijn. Toch kies je vaak voor iets anders, door de invloed van je onbewuste brein. Dat is het deel van het brein waarmee je 95% van jouw beslissingen neemt. Ook jouw onbewuste brein staat aan het roer van jouw gedrag. Zeker op dat stressmoment of tijdens een eetbui. Zodra je ontdekt hoe jij jouw onbewuste brein kunt bijsturen, kan je het verschil maken.

Doorbreek patronen en bereik je doelen

Diëten zijn alleen gericht op het lichamelijke deel van afvallen. Alleen, ons lichaam en onze geest zijn 1 geheel. En een dieet helpt niet tegen onbewuste triggers. Om echt een langdurige verandering te realiseren is het dan ook belangrijk om patronen te doorbreken. Deze patronen doorbreek je alleen daar waar ze ontstaan: in jouw onbewuste brein.

Een veilige, zachte manier om contact te maken met je onbewuste brein is met behulp van hypnotherapie. Hypnotherapie is een krachtige manier om onbewust gedrag te veranderen.

“Ik had een ingewikkelde relatie met eten. Dit traject heeft mijn leven positief veranderd. Ik ben al 9 cm buikomvang kwijt. Echt een aanrader.”

– Sascha

 

“Ik sta elke dag weer verbaasd van mezelf. Ik weet waar ik gelukkig van word zonder dat het eten moet zijn. En ik ben die drang naar eten kwijt.”

– Monique

 

“Hypnotherapie was het begin van de grote verandering. Ik vertrouwde Ineke volledig en ging er helemaal voor. Ik heb nu geen strijd meer met mezelf!

– Petra

 

Voor en na foto vrouw van dik naar dun

Mijn eigen ‘voor en na’ foto.

Ik stond eerder voor dezelfde keuze als jij nu

Jarenlang had ik een moeizame relatie met mijn weegschaal. Ik was bijna zover dat ik het afvallen liever wilde opgeven. Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Altijd met tijdelijk resultaat.

Na een zoektocht met veel omwegen maakte ik mijn eigen grote transformatie uiteindelijk met behulp van hypnotherapie. Daarvoor moest ik wel eerst mijn vooroordeel over hypnose aan de kant zetten. Ik was nog blijven hangen bij wat ik daarover ooit op tv gezien had. Ik stond 3 keer op het punt om mijn afspraak af te zeggen. Met knikkende knieën ging toch ik naar mijn eerste hypnotherapiesessie. Dat bleek verreweg de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik viel binnen 7 maanden 15 kilo af en ben sindsdien op hetzelfde gewicht gebleven. Geen jojo-effect. Wel een beter gevoel over mijzelf en veel meer vrijheid.

Emotie eten doorbreken: van eetLUST naar eetRUST

Jouw emoties hebben een grote invloed op je eetgedrag. Emotie-eten is de strategie die jij jezelf onbewust hebt aangeleerd om te voorzien in een bepaalde behoefte. Behoefte aan troost, rust of gezelligheid bijvoorbeeld. Je daadwerkelijke verlangen is niet het eten. Want als honger het probleem niet is dan is eten ook geen oplossing. Je vervult je onderliggende behoefte nu van buiten naar binnen. Dát is op dit moment nog jouw strategie.

Je kan de knop omzetten. En zodra je de knop hebt omgezet ervaar je rust en vrijheid. Ja, je kan nog steeds kiezen om te eten maar het móét niet meer. De drang is ervan af. Van wind tegen, naar wind mee. Wat een vrijheid geeft dat!

Ontdek vrijblijvend hoe ik jou zou kunnen helpen

Zet vandaag de eerste stap en voel je over 3 maanden een stuk lichter.

✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

Wat houdt hypnotherapie precies in?

Hypnotherapie is de therapeutische behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Ik begeleid je tijdens een hypnotherapiesessie om onbewuste beperkingen en blokkades op te lossen of te verminderen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een heel natuurlijk proces; een mengeling van ontspanning en focus. Zonder dat je het door hebt ben je meerdere keren per dag wel in een hypnotische staat. Bijvoorbeeld wanneer je ‘op de automatische piloot’ en volledig in gedachten verzonken van je werk naar huis rijdt. Achteraf vraag je je dan af hoe je thuisgekomen bent. Hypnose wordt ook wel trance genoemd. Hypnose of trance ontstaat van nature wanneer je, in ontspanning, helemaal gericht bent op je eigen innerlijke ervaringen.

Is hypnotherapie veilig?

Ja, hypnotherapie is veilig. Hypnose is een volledig natuurlijke staat en bestaat al zo lang als de menselijke geest. In een staat van hypnose kan je sterk focussen op je innerlijke ervaringen. Je brein is in een ontspannen staat en tegelijkertijd weet je wat er om je heen gebeurt. Wanneer je in hypnose bent kan je ook praten en vragen beantwoorden. Ik kan als hypnotherapeut geen controle over jou nemen. Je komt altijd weer uit hypnose.

Moet ik naar jou toe komen?
 • 50% van de vrouwen kiest voor online begeleiding.
 • de andere helft komt naar mijn praktijkruimte in Nieuw-Vennep (vlakbij luchthaven Schiphol). 

Wat je ook kiest; beide vormen zijn even effectief. Het gaat er vooral om dat jij doet wat voor jou goed voelt. Doe je de sessies online? Zorg voor een relaxte stoel, goede wifi en dat je 1,5 uur niet wordt gestoord.

  Hoe gaat een sessie eraan toe?

  Voor de meeste mensen is hypnotherapie een nieuwe manier om emotie-eten aan te pakken. Tijdens de eerste sessie laat ik je op een rustige manier kennismaken met de hypnotische staat. Daarin maak je meteen ook de eerste veranderingen. Je rondt altijd met een goed gevoel de sessie af. Naast hypnotherapie gebruik ik ook spiertesten (kinesiologie) en geef ik leefstijladvies. Kinesiologie is bedoeld om te communiceren met je autonome -onbewuste- zenuwstelsel. Zo krijgen we de meest nauwkeurige informatie over je exacte belemmering en de oplossing. 

  Welke resultaten mag ik verwachten?

  Iedereen heeft een eigen specifieke hulpvraag. Het doel van alle trajecten is loslaten. Loslaten wat je niet meer nodig hebt en oppakken wat je verder brengt. Loslaten van emotioneel gewicht. Zodat je daarna fysiek gewicht kan loslaten. Elke vrouw behaalt resultaat. Voor de ene vrouw zijn dat veel minder kilo’s op de weegschaal. De andere vrouw valt in kilo’s wat minder (snel) af maar voelt zich een stuk fitter, energieker en zit lekkerder in haar vel. In mijn begeleiding ligt de nadruk op voelen. Hoe voel je je in je lijf, in je energie en mentaal. De ‘dieetmindset’ zetten we uit. Want die heeft je ten eerste weinig opgeleverd en ten tweede gaat het juist over hoe zelfverzekerd en vitaal je je voelt. 

  Zo stop jij binnenkort ook met emotie eten

   

  ✔️ In een kort traject van 3 of 4 sessies gaan we aan de slag met de triggers die jouw eetgedrag bepalen. Met behulp van jouw onbewuste brein maak je de nodige veranderingen.

  ✔️ Met het ‘doorbreek je in 3 sessies je patronen. Tussen elke sessie zit 2 tot 3 weken. Na de sessie krijg je een mp3-bestand mee naar huis dat je dagelijks thuis kunt luisteren. Op die manier versterk je het effect van de sessie nog meer.

  ✔️ Met het ‘Virtuele Maagband traject’ maak je in 4 sessies jouw veranderingen voor de lange termijn. Naast het emotie-eten pakken we ook de neiging tot overeten aan. Daarnaast krijg je toegang tot het online Powerstart-programma met verschillende video’s en audiobestanden. Tijdens het hele traject coach ik jou ook tussen de afspraken in.

  ✔️ wanneer het jou uitkomt    ✔️ ontdek hoe het werkt    ✔️ voel of het klikt     ✔️ je zit nergens aan vast   ✔️ stel al je vragen

  “Ineke is lekker duidelijk en direct en legt goed uit wat er allemaal gaat gebeuren. De sessies heb ik als zeer prettig ervaren. Zeker aan te raden!” – Martine