fbpx

5 natuurgerichte principes

Healthfulness is aangesloten bij de Beroepsvereniging BATC. Als Natuurgericht Vaktherapeut werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes

1. Energie

Het universum is een ondeelbaar, dynamisch geheel. Daarin zijn energie en materie zo sterk verstrengeld dat ze onmogelijk los van elkaar gezien kunnen worden. Om die reden is de focus op de rol van energie in gezondheid en ziekte een onmisbare schakel voor heling en ontwikkeling. Alles is energie, alles is trilling. Trillingen zijn frequenties. Ons lichaam is één vibrerende massa moleculen met hun atomen en daaromheen bewegende deeltjes die verschillende trillingen teweeg brengen. Alle cellen in het lichaam hebben een frequentie. Zo’n cel kan door verschillende oorzaken verstoord raken. Bijvoorbeeld door emotionele blokkades, fysieke overbelasting maar ook bijvoorbeeld een ongeluk. 

In mijn praktijk behandel ik cliënten met behulp van Access Consiousness Bars, Hypnotherapie en Leefstijl coaching. Daarnaast beschik ik over de technologie van Healy, een draagbaar, medisch gecertificeerd apparaatje. De technologie van Healy maakt gebruik van frequenties om het bio-energetisch veld in balans te brengen.  

2. Prikkeloverdracht

Het woord ‘emotie’ is afgeleid van het Latijnse ‘emovere’, dat letterlijk ‘naar buiten bewegen’ betekent. Door traumatische gebeurtenissen, fysieke overbelasting maar ook bijvoorbeeld een ongeluk kan een blokkade van energie ontstaan. Het lichaam komt bij gevaar of emotionele stress van nature in de ‘freeze’ stand. Wanneer het lichaam niet of onvoldoende in staat is om de ontstane stress af te vloeien, ontstaat er een blijvende ‘freeze’ stand in de vorm van een energetische blokkade.

Elke klacht (pijn, vermoeidheid, ziekte, ontregeling) die een cliënt ervaart is geblokkeerde energie. Ik breng met mijn cliënten een totaalbeeld in kaart van hun persoonlijke balans op gebied van voeding, beweging en ontspanning. Op gebied van voeding en beweging geef ik gerichte adviezen waarmee zij hun immuunsysteem kunnen ondersteunen zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam haar werk (weer) kan doen.

Op gebied van ontspanning help ik mijn cliënten met technieken uit hypnotherapie (o.a. regressie), kinesiologie, lichaamsgerichte oefeningen, visualisatie met als doel het parasympatisch zenuwstelsel te ondersteunen zodat er ruimte ontstaat voor heling en genezing op lichamelijk, energetisch en geestelijk niveau. 

3. Drainage

Mijn leefstijl adviezen zijn gebaseerd op de evolutionaire geneeskundige principes en epigenetica. Hierbij is het uitgangspunt dat de moderne mens genetisch gezien maar 0,5% verschilt van de oorspronkelijke oermens. De moderne mens wijkt genetisch gezien dus nagenoeg niet af van de oermens, maar de leefomgeving is drastisch veranderd. Hierdoor ontstaat vervuiling op vele niveau’s: lichamelijk door het grote aanbod van fabrieksmatig geproduceerde voeding, geestelijk door de grote hoeveelheid aan prikkels (bijv. via social media en de ‘on demand maatschappij’) en energetisch/ spiritueel doordat de moderne mens zeer ver is afgedwaald van haar natuurlijke intuïtieve vermogens en innerlijke wijsheid. 

Ik help mijn cliënten begrijpen (deep learning) hoe we ons lichaam en geest kunnen helpen voorzien van wat het evolutionair gezien zoekt, zodat lichaam en geest, intuïtie en spiritualiteit zoveel mogelijk terug in balans kunnen komen. Hierbij zijn ook weer de uitgangspunten voeding, beweging en ontspanning. 

4. Voeding

In Nederland lijden bijna 10 miljoen mensen aan chronisch welvaartsziekten zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, obesitas en verschillende vormen van kanker. Ruim 50% van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht en 1 miljoen mensen lijden aan depressiviteit.
De moderne mens wordt steeds zwakker, dikker, overprikkelder en zieker. Gezond leven was nog nooit zo uitdagend als in de huidige, moderne maatschappij. Onnatuurlijke, fabrieksmatig geproduceerde voedingsmiddelen bevatten geraffineerde suikers en geraffineerde koolhydraten. 

Gezondheid en vitaliteit zijn het resultaat van 3 sleutelsystemen: de hersenen, het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Met behulp van gerichte leefstijl begeleiding op gebied van (oer)voeding, beweging en ontspanning help ik mensen om leider te worden van hun gezondheid. 

5. Psyche

Laaggradige ontsteking wordt veroorzaakt door de westerse leefstijl met veel suiker en geraffineerde koolhydraten in voeding, weinig beweging, weinig ontspanning en veel stress. Bij een laaggradige ontsteking is het immuunsysteem continu licht geactiveerd. Het lichaam geeft hiervan signalen zoals vermoeidheid, pijntjes, huidproblemen en sombere gevoelens. Het immuunsysteem steelt hierdoor energie van de hersenen. Neerslachtige gevoelens zijn hiervan het gevolg. 

Met een gezonde leefstijl brengen we het immuunsysteem tot rust. Op die manier ontstaat er meer energie voor de hersenen. Met behulp kinesiologie en lichaamsgerichte oefeningen sporen we trauma, energetische blokkades en belemmeringen op waarna deze kunnen worden opgelost of sterk verminderd met behulp van technieken uit hypnotherapie (bijv. regressie) en NLP.

 

 

Healthfulness is aangesloten bij Beroepsvereniging BATC met aansluitnummer BR-03096